06 18 98 35 28 info@saskiaverbeeten.nl
Selecteer een pagina

Praktijk

 

Ik werk met mensen individueel, stellen, gezinnen en groepen

Mijn expertise

Schipaanpak

SCHIP staat voor: Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap.

Echtscheiding genereert rouw; deze wordt meestal individueel beleefd.

Het woord vechtscheiding heeft de focus op het conflict al in zich. De onderliggende verliesaspecten van de echtscheiding komen daardoor minder in beeld.
De SCHIP-aanpak is een postrelationeel rouwtraject dat de ex-partners samen doorlopen, waarin aandacht is voor datgene dat de ex-partners hebben verloren, elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen met als uiteindelijk doel de ex-partners opnieuw met elkaar te verbinden als ‘partners in ouderschap’.

*

Parallel ouderschap

Dit houdt in dat je als ouders onafhankelijk van elkaar je ouderschap invult. Als ouders evenwijdig aan elkaar zelfstandig kunnen opvoeden, en hun lijnen elkaar niet meer snijden kunnen ze elkaar niet meer bestrijden. Zolang contact met beide ouders niet ter discussie staat, hebben de meeste kinderen voldoende veerkracht om met de verschillen tussen hun ouders om te gaan.
Verschillen in opvoedstijl worden niet (meer) bestreden, hoogstens gecompenseerd. Daarbij worden ook de communicatielijnen tussen de ouders anders vormgegeven. De ouders beperken zich dus tot hun eigen verantwoordelijkheid voor de eigen relatie met de kinderen. Vragen die aan de orde komen zijn bv:
• Hoe blijf ik uit de strijd met mijn ex als het om de kinderen gaat? Hoe voorkom ik haatgevoelens? Hoe heeft het zover kunnen komen? Wat is mijn aandeel ?

Relatietherapie

Iedere relatie doorloopt verschillende fases, vaak gekoppeld aan levensgebeurtenissen. Iedere partner neemt daarin zijn eigen krachten en oude wonden mee; door hier gezamenlijk naar te kijken kan er weer ruimte komen. Ik maak daarbij ook gebruik van energetische en ervarings-oefeningen, zodat het proces verder gaat dan alleen verbale communicatie, en de intimiteit weer een nieuwe kans krijgt. De aanwezigheid van een derde maakt vaak dat verwijten uitgedrukt gaan worden in behoeftes.

Gezinstherapie

Gezinsleden creeren met elkaar een systeem met eigen normen, waarden en verhoudingen; als het vastloopt, kan dit komen omdat het verhaal dat met elkaar gecreerd is niet meer werkt, omdat het gezin in een andere fase is gekomen. Als een gezinslid zijn/haar gedrag verandert, heeft dit betekenis voor de andere gezinsleden. Met elkaar gaan we kijken naar een nieuw verhaal, waarin ieder weer tot zijn recht kan komen. Hierbij maak ik gebruik van energetische- en ervaringsoefeningen.

En verder

Klachtenregeling

Ik ben aangesloten bij de klachtencommissie van Quasir, zie de button hieronder voor de procedure.
Daarnaast ben ik aangesloten bij de geschillencommissie van de Stichting Zorggeschil, erkend door het ministerie van VWS.

Neem contact op met Saskia

Contactformulier

9 + 5 =

06 18 98 35 28

 

info@saskiaverbeeten.nl

 

Adres

Riethorsterstraat 40
6828 GE Arnhem

BTW nummer: 

NL 00 18 77 145 B 64

KVK nummer:  72 64 79 73